Ofte stilte spørsmål

Kan man parkere på kaien i Haugesund, og hva koster dette?

Det er eget parkeringsområde rett ved fergeleiet. Se etter eget skilt «reisende til Utsira» Parkering er vederlagsfri. Det er ikke mulig å reservere parkeringsplass på forhånd.

Hvor går båten fra?

Vi har vårt fergeleie på Garpaskjærskaien i Haugesund – som er helt nord på Risøy. Følg veien over Risøybrua, videre forbi den store blå verkstedhallen – og helt til du kommer til fergebommen vår. Veien er for øvrig skiltet. Google maps er også en fin ting.

Visste du at det er mange som fortsatt tror vi går fra indre kai? Dette sluttet vi med i forrige århundre. Båtene som går fra indre kai går kun til Røvær og Føyne (som for øvrig også anbefales et besøk)

Er det fortsatt gratis å reise til Utisra?

Ja og nei. Personbillett er fortsatt gratis. Kjøretøyer må det betales for. Skiltnummer blir avlest ved ombordkjøring – og deretter blir din bombrikke belastet dersom du har dette. Prisen avhenger av hvilken avtale du er tilknyttet. Har du ikke bombrikke vil eier av kjøretøy bli fakturert. Det er mulig og betale med kort – men da kun til fullpris. Les mer om priser og avtaler på www.autopassferje.no

Bør jeg/ er det nødvendig å ta med bil til Utsira?

Det er relativt korte avstander på Utsira, så det går fint å ta seg rundt til fots hvis du ikke har mye å bære på. Mange setter bilen igjen og tar med sykkel.

Bør jeg forhåndsbestille?

Ja! Det er ofte fulle avganger – spesielt rundt helgene, så forhåndsreservasjon er absolutt å anbefale. Vi anbefaler også at passasjerer uten bil forhåndsreserverer. Reservasjoner kan kun gjøres on-line på billetter.kolumbus.no

Reservasjon er gratis, men møter du ikke opp vil du bli etterfakturert med 75% av fullpris billett + fakturagebyr.

Hvor lang tid i forveien må jeg møte opp med forhåndsreservasjon?

Ved forhåndsreservasjon for kjøretøy er det oppmøte senest 20 min før avgang. Ved for sent oppmøte kan du i verste fall ikke komme med. Husk å bestille for rett kategori kjøretøy.

Hva med hund ombord da?

Kjæledyr er ikke tillatt i salong. Reiser du med hund kan den sitte i bilen under overfarten, eller plasseres i eget rom nede på bildekk. Spør mannskapet om dette. Det er også mulig å sitte utendørs sammen med kjæledyr under overfarten. Ta i såfall heis fra bildekk og gå videre ut på dekk. Eier skal alltid sitte sammen med hunden utendørs.

Kommer jeg til å bli sjøsyk?

M/S Utsira er et robust fartøy med gode sjøegenskaper. Likevel – er du plaget med sjøsyke, og været er friskt kan du bli det hos oss også ja. Tips: legg deg ned så tidlig som mulig etter avgang. Ikke vent til du blir dårlig. Helst unngå inntak av 10 tonn smågodt og bløtkake før du skal reise.