Ofte stilte spørsmål

Kan man parkere på kaien i Haugesund, og hva koster dette?

Det er eget parkeringsområde rett ved fergeleiet. Se etter eget skilt «reisende til Utsira» Parkering er vederlagsfri. Det er ikke mulig å reservere parkeringsplass på forhånd.

Bør jeg/ er det nødvendig å ta med bil til Utsira?

Det er relativt korte avstander på Utsira, så det går fint å ta seg rundt til fots hvis du ikke har mye å bære på. Mange setter bilen igjen og tar med sykkel. Sykkel koster ingenting ekstra å ta med.

Bør jeg forhåndskjøpe billett, og hvor lang tid i forveien?

Vi anbefaler alltid å reise med forhåndskjøpt billett eller reservasjon. Kjøp den så snart som mulig etter du har bestemt deg for å reise.

Hvor lang tid i forveien må jeg møte opp med forhåndskjøpt billett eller forhåndsreservasjon?

Har du forhåndskjøpt billett eller reservasjon med Kolumbuskort for bil er det oppmøte senest 20 minutter før avgang – ellers mister du plassen din i køen. Se villkår for billettkjøp her: https://billetter.kolumbus.no/term/purchase

Kan Autopass brukes ombord på M/S Utsira?

Nei

Hva med hund ombord da?

Kjæledyr er ikke tillatt i salong. Reiser du med hund kan den sitte i bilen under overfarten, eller plasseres i eget rom nede på bildekk. Spør mannskapet om dette. Det er også mulig å sitte utendørs sammen med kjæledyr under overfarten. Ta i såfall heis fra bildekk og gå videre ut på dekk. Eier skal alltid sitte sammen med hunden utendørs.

Kommer jeg til å bli sjøsyk?

M/S Utsira er et robust fartøy med gode sjøegenskaper. Likevel – er du plaget med sjøsyke, og været er friskt kan du bli det hos oss også ja. Tips: legg deg ned så tidlig som mulig etter avgang. Ikke vent til du blir dårlig. Helst unngå inntak av 10 tonn smågodt og bløtkake før du skal reise.