Ofte stilte spørsmål

Kan man parkere på kaien i Haugesund, og hva koster dette?

Det er eget parkeringsområde rett ved fergeleiet. Se etter eget skilt «reisende til Utsira» Parkering er vederlagsfri. Det er ikke mulig å reservere parkeringsplass på forhånd.

Hvor går båten fra?

Vi har vårt fergeleie på Garpaskjærskaien i Haugesund – som er helt nord på Risøy. Følg veien over Risøybrua, videre forbi den store blå verkstedhallen – og helt til du kommer til fergebommen vår. Veien er for øvrig skiltet. Google maps er også en fin ting.

Visste du at det er mange som fortsatt tror vi går fra indre kai? Dette sluttet vi med i forrige århundre. Båtene som går fra indre kai går kun til Røvær og Føyne (som for øvrig også anbefales et besøk)

Bør jeg/ er det nødvendig å ta med bil til Utsira?

Det er relativt korte avstander på Utsira, så det går fint å ta seg rundt til fots hvis du ikke har mye å bære på. Mange setter bilen igjen og tar med sykkel.

Hvor lang tid i forveien må jeg møte opp med forhåndsreservasjon?

Har du forhåndskjøpt billett eller reservasjon med Kolumbuskort for bil er det oppmøte senest 20 minutter før avgang – ellers mister du plassen din i køen.

Hva med hund ombord da?

Kjæledyr er ikke tillatt i salong. Reiser du med hund kan den sitte i bilen under overfarten, eller plasseres i eget rom nede på bildekk. Spør mannskapet om dette. Det er også mulig å sitte utendørs sammen med kjæledyr under overfarten. Ta i såfall heis fra bildekk og gå videre ut på dekk. Eier skal alltid sitte sammen med hunden utendørs.

Kommer jeg til å bli sjøsyk?

M/S Utsira er et robust fartøy med gode sjøegenskaper. Likevel – er du plaget med sjøsyke, og været er friskt kan du bli det hos oss også ja. Tips: legg deg ned så tidlig som mulig etter avgang. Ikke vent til du blir dårlig. Helst unngå inntak av 10 tonn smågodt og bløtkake før du skal reise.