Ofte stilte spørsmål

Kan man parkere på kaien i Haugesund, og hva koster dette?

Det er eget parkeringsområde rett ved fergeleiet. Se etter eget skilt «reisende til Utsira» Parkering er vederlagsfri. Det er ikke mulig å reservere parkeringsplass på forhånd.

Bør jeg/ er det nødvendig å ta med bil til Utsira?

Det er relativt korte avstander på Utsira, så det går fint å ta seg rundt til fots hvis du ikke har mye å bære på. Mange setter bilen igjen og tar med sykkel. Sykkel koster ingenting ekstra å ta med.

Bør jeg forhåndskjøpe billett, og hvor lang tid i forveien?

Vi anbefaler alltid å reise med forhåndskjøpt billett eller reservasjon. Kjøp den så snart som mulig etter du har bestemt deg for å reise.

Hvor lang tid i forveien må jeg møte opp med forhåndskjøpt billett eller forhåndsreservasjon?

Har du forhåndskjøpt billett eller reservasjon med Kolumbuskort for bil er det oppmøte senest 20 minutter før avgang – ellers mister du plassen din i køen. Se villkår for billettkjøp her: https://billetter.kolumbus.no/term/purchase

Kan Autopass brukes ombord på M/S Utsira?

Nei

Hva med hund ombord da?

Kjæledyr er ikke tillatt i salong. Reiser du med hund kan den sitte i bilen under overfarten, eller plasseres i eget rom nede på bildekk. Spør mannskapet om dette. Det er også mulig å sitte utendørs sammen med kjæledyr under overfarten. Ta i såfall heis fra bildekk og gå videre ut på dekk. Eier skal alltid sitte sammen med hunden utendørs.

Kommer jeg til å bli sjøsyk?

M/S Utsira er et robust fartøy med gode sjøegenskaper. Likevel – er du plaget med sjøsyke, og været er friskt kan du bli det hos oss også ja. Tips: legg deg ned så tidlig som mulig etter avgang. Ikke vent til du blir dårlig. Helst unngå inntak av 10 tonn smågodt og bløtkake før du skal reise.

Siste innlegg

Siste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier